Internet - ett skyddsnät för svin

Ärligt talat, varför i helvete kan inte folk ta och försöka uppföra sig när man har konversationer online. Jag menar rent allmänt, var som helst, på vilken site eller i vilket spel som helst, som ger en möjlighet att kommunicera med andra människor. Jag är så jävla trött på alla fega kräk, som sitter bakom sina skärmar och bara pumpar ut skit, anklagelser, trakasserier etc, mot oss som försöker uppföra oss och driva ett vettigt samtal så gott vi kan. Det händer hela tiden, överallt, på de flesta nätgemenskaperna, chatter, online spel.

Spelade precis lite DotA(defence of the ancient), som är en inofficiell karta till spelet Warcraft 3.
Det hela går ut på att man är ett lag på 5 personer som ska besegra ett motståndarlag, givetvis med 5 personer i med, genom att förstöra deras tron/träd(beroende på vilken sidan man spelar) med hjälp av sin karaktär som man kontrollerar med musen och, om man så önskar, via tangentbordet också.

Grejen är det att i nästan alla matcher som man deltar i så finns det oftast minst en person som beter sig som ett jävla svin, bara klagar på minsta lilla jävla misstag man gör. Om man gör något bra så får man en liten kort kommentar om det, men om man råkar göra ett enda litet jävla misstag så får man läsa en hel jävla uppsats om det, från just en sådan person.

Även om jag själv, så ofta jag bara kan , uppträder på ett artigt sätt, svarar med rimliga och rättvisa meningar, så fortsätter asen bara med att klaga och bete sig som småbarn med sina barnsliga och omogna kommentarer.
Det är fan ta mig patetiskt att andra människor inte kan bete sig som vanligt, om de nu beter sig bättre i vanlig fall vill säga, även när de snackar med någon/några online. De ser tydligen internet som sitt egna lilla skyddsnät, som att det är ok för dem att bete sig hur som helst bara för att man inte kan se eller veta vad det är för person i verkligheten.

Och alla dessa idiotiska förkortningar i chatspråk, som dessutom "förnyas" hela tiden och vrids o vänds på så att man till slut inte längre vet vad det betyder. Bara lägg ner. Det mesta man vill ha sagt kan man ärligt talat ta och skriva fullt ut. Det är i vissa fall som jag tycker att det är ok att förkorta ord och uttryck man gör, men försöker själv att hålla mig till vanligt språk så gott det går.

Som sagt, detta beteende kan hittas i stort sett överallt på nätet där det är möjligt att kommunicera med andra. Jag önskar och hoppas på att en vacker dag kommer där man får se mer av det mogna snacket på dessa platser.


Musik är underbart

Jag undrar hur väl jag skulle må om jag inte fick min dagliga dos av musik? Jag skulle förmodligen inte må så värst bra utan den kan jag lova. Det spelar egentligen ingen roll vad det är för musik, även om jag för det mesta lyssnar till det flesta formerna av metal, rock och punk. Kan till och med tänka mig att lyssna på R&B och hip-hop, om det skulle vara så att jag inte har tillgång till någon annan musik. Men vanligtvis undviker jag just den typen av musik.

Många säger att det som jag lyssnar på till vardags bara är oväsen utan mening och innebörd av något slag. Men så är icke fallet för min del. Är man van vid melodic death metal, hardcore, metalcore så har man inga som helst problem med att urskilja alla de sköna riffen och framför allt texterna. Sångtekniken growl, som oftast används inom dessa genrer, uppfattas av många som oljud utan ord, eller att det som sjunges bara handlar om onda saker så som död, krig, våld, att sälja sin själ till satan etcetera. Faktum är att det är väldigt få låtar som har sådana texter. De flesta banden som jag lyssnar på sjunger mycket om olika typer av problem i livet och världen, och hur dessa kan lösas, både stora som små, allt är välkommet. Det finns en hel drös med texter som är emot just det som folk tror att dessa band försöker driva fram.

Ta System of a Down t.ex. Deras låt "Boom!" handlar inte om att starta krig, utan raka motsatsen. Själv ser jag inget hotfullt i den texten. Dem försöker enbart uttrycka sina åsikter om krig.

Modern globalization, coupled with condemnations.
Unnecessary death, matador corporations,
puppeting your frustrations with a blinded flag.
Manufacturing consent is the name of the game.
The bottom line is money, nobody gives a fuck!
4,000 hungry children leave us per hour from starvation,
while billions are spent on bombs, creating death showers.

System of A Down - Boom!
(Embedding disabled by request)

Mitt favoritband, Arch Enemy, gör många texter om hur vi lever idag, hur vårt samhälle ser ut och om hur vi kan göra förändringar i det bara vi tar ställning i frågorna. En del texter är också vinklade på ett sådant sätt som kan göra en rätt så deppig om man tar det på fel sett eller inte läser lite mellan raderna. Låten "Revolution Begins" budskap är att man alltid har en chans att göra en förändring i sitt liv, bara man själv vill så finns det hopp. Man ska själv få bestämma över sitt liv.
Arch Enemy - Revolution Begins


Det var nog allt från mig denna lugna natt.
Hare kanin.

Solskygg

Idag har solen visat sitt varma leende i stort sett hela dagen, men jag har ändå inte satt min fot längre än till balkongen. Jag borde kanske ta mig en riktigt lång promenix ut i den gröda gröna bushen, men känner dock inte för det. Det har ju trots allt börjat blåsa igen, och jag känner inte för att leka levande drake, även om jag brukar njuta av vinden som drar genom håret. Det får nog bli en runda lite senare, om det slutar blåsa vill säga. Annars så får jag vänta tills imorn. Men en liten utflykt mot balkongen kan det nog bli igen. Heja vad spännande.

Red eyes

Jag trodde mina ögon hade vant sig vid att spendera flera timmar framför skärmen vid det här laget.
Det är ju trots allt vad jag gör största delen av min fritid, vilket är all tid som jag inte spenderar i drömmarnas land nu för tiden. Men lik förbannat så har det börjat rycka lite i mitt högra ögonlock. Känns lite lustigt måste jag erkänna.
Och ena ögat har återigen fått lite röda inslag. Inget liknande har hänt sen, hmm, cirka fem år sedan. Aningen skumt att det ska hända igen, nu när ögonen dessutom ska vara färdigutvecklade.
I övrigt är min syn inte förändrad.

Nu får det bli mer stirra-in-i-skärmen underhållning, med Lucky Louie.
Finns för övrigt 12 avsnitt att tanka här, och det sista (som inte visades på TV i staterna tror jag) finns här.

Hästens midsommar

Ja inget nytt med det svenska midsommarfirandet direkt. Kom nyss hem från mitt gamla barndomshem, dryga 2 mil härifrån, där jag firade midsommar med mamma och pappa. Hemodlad ny-potatis, sill & dill, gräddfil, gräslök, nubbe.
En klassiker, precis som vädret. Kan inte riktigt minnas senaste året då det faktiskt var sol genom hela midsommarhelgen.

Det började härligt med sol och vita moln i det blå. Men så, ett stort jävla, grått och ruggigt, åskmoln som ville hälsa på. Skyfall och hagelstorm, det hör tydligen årets midsommar till.


Men de personer som köpte sig en säng från Hästens, den senaste månaden, blev nog gladare av det strålande vädret. Dessa ska nämligen, enigt reklamen iaf, få tillbaka pengarna som spenderades på det köpet. Får la hoppas att det inte fanns något lurt med det avtalet. Inte för att jag själv påverkas av det, men iaf.

Mannen bakom tangentbordet

Jag borde kanske ta och presentera mig lite närmare för er som läser min blogg (dock inte någon större grupp, än).
Här nedan följer en kort presentation om vem den "hemliga" mannen bakom detta tangentbord är.

Mannen
Karl, men även känd som Kalle, är vad denna man, från utkanten av Falkenberg, heter. Han är oftast på ett gott humör, men det kan mycket väl ändras i proportionell skala till hans omgivnings syn på saker och ting.

Myten
Det sägs att att han är en mycket skicklig dator/tv-spels lirare, som gärna antar alla möjliga utmaningar inom de flesta genrer. Han har dessutom ett alldeles utmärkt tålamod med så kallade "newbies", och hjälper gärna till för att dem ska känna sig trygga med sitt spelande.

Drömmen
De framtida planerna tyder på att han kommer visa världen sina åsikter och budskap, via den rullande bildens språk. Samt vara till hjälp för andra med samma ändamål.

En ny dag, med nya problem.

Jag har på senaste tiden blivit inspirerad av olika bloggare runt om i landet, vilket är anledningen till att jag själv ska börja ta det på större allvar och sprida mina ord, åsikter och budskap över nätets alla hörn, kanter och dimensioner.

De flesta bloggarna den senaste tiden har handlat mycket om FRA-lagen, som gick igenom nyligen.
Själv är jag helt emot denna lag av den enkla anledning att jag inte ser något som helst behov av den i Sverige.
Dessutom kan inte de personer som ska granska all digital information skilja på vad som är relevant och inte förens dem har gått igenom den. Att det ens fanns argument som talade för att det går att urskilja det som kan tolkas som hot mot nationen tyder bara på politikernas totala okunnande om dagens teknik, och därför borde dem inte ens haft någon som helst rätt att avgöra i frågan.

Det var mina åsikter om FRA-lagen, vilket också får vara mina sista ord inatt.


Sweet dreams.

RSS 2.0