Musik är underbart

Jag undrar hur väl jag skulle må om jag inte fick min dagliga dos av musik? Jag skulle förmodligen inte må så värst bra utan den kan jag lova. Det spelar egentligen ingen roll vad det är för musik, även om jag för det mesta lyssnar till det flesta formerna av metal, rock och punk. Kan till och med tänka mig att lyssna på R&B och hip-hop, om det skulle vara så att jag inte har tillgång till någon annan musik. Men vanligtvis undviker jag just den typen av musik.

Många säger att det som jag lyssnar på till vardags bara är oväsen utan mening och innebörd av något slag. Men så är icke fallet för min del. Är man van vid melodic death metal, hardcore, metalcore så har man inga som helst problem med att urskilja alla de sköna riffen och framför allt texterna. Sångtekniken growl, som oftast används inom dessa genrer, uppfattas av många som oljud utan ord, eller att det som sjunges bara handlar om onda saker så som död, krig, våld, att sälja sin själ till satan etcetera. Faktum är att det är väldigt få låtar som har sådana texter. De flesta banden som jag lyssnar på sjunger mycket om olika typer av problem i livet och världen, och hur dessa kan lösas, både stora som små, allt är välkommet. Det finns en hel drös med texter som är emot just det som folk tror att dessa band försöker driva fram.

Ta System of a Down t.ex. Deras låt "Boom!" handlar inte om att starta krig, utan raka motsatsen. Själv ser jag inget hotfullt i den texten. Dem försöker enbart uttrycka sina åsikter om krig.

Modern globalization, coupled with condemnations.
Unnecessary death, matador corporations,
puppeting your frustrations with a blinded flag.
Manufacturing consent is the name of the game.
The bottom line is money, nobody gives a fuck!
4,000 hungry children leave us per hour from starvation,
while billions are spent on bombs, creating death showers.

System of A Down - Boom!
(Embedding disabled by request)

Mitt favoritband, Arch Enemy, gör många texter om hur vi lever idag, hur vårt samhälle ser ut och om hur vi kan göra förändringar i det bara vi tar ställning i frågorna. En del texter är också vinklade på ett sådant sätt som kan göra en rätt så deppig om man tar det på fel sett eller inte läser lite mellan raderna. Låten "Revolution Begins" budskap är att man alltid har en chans att göra en förändring i sitt liv, bara man själv vill så finns det hopp. Man ska själv få bestämma över sitt liv.
Arch Enemy - Revolution Begins


Det var nog allt från mig denna lugna natt.
Hare kanin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0